Πασατέμπος

Ιστορία για να… περνά η ώρα

Τρίτη 20 Ιουλίου 1965 – Το ημερολόγιο της αποστασίας

SKITSO NOBAS-MAKEDONIA
Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει τόσο από τα χέρια της κυβέρνησης, αλλά και του Παπανδρέου. Ο Νόβας, που βρίσκεται στη πιο δύσκολη θέση και προσπαθεί να διασώσει τη κυβέρνησή του η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή προτείνει στον Παπανδρέου να πει κι αυτός την άποψή του για το πώς θα λυθεί το πολιτικό πρόβλημα. Να κάνει κι αυτός πρόταση.
Στη σιωπή του Παπανδρέου η κυβέρνηση απαντά με την ορκωμοσία πέντε νέων υπουργών από τους κόλπους της Ε.Κ που εγκαταλείπουν φυσικά το κόμμα τους. Πρόκειται για τους Γ.Μελά (υπουργός Εξωτερικών), Κ.Στεφανάκη (υπουργός Προεδρίας), Ε.Λουλακάκη (υπουργός Βιομηχανίας), Γ.Υγουμενάκης (υπουργός Υγιεινής), Ι.Διαμαντόπουλος (υπουργός Παιδείας) και Ι.Τσουδερός (υφυπουργός Συντονισμού). Για να δοθεί περισσότερη επισημότητα στην τελετή ο Κωνσταντίνος διέκοψε τις διακοπές του στη Κέρκυρα κι ήρθε στην Αθήνα να ορκίσει το νέο κλιμάκιο υπουργών!
Οι βουλευτές Χ.Ψαρράς από τη Β’ Αθηνών και Θ.Ρέντης από τη Κόρινθο δήλωσαν ότι στηρίζουν τη κυβέρνηση. Περιχαρής ο Νόβας αναγγέλλει ότι η Ε.Κ έχασε τη πλειοψηφία στη Βουλή.
* Η ΕΦΕΕ ανακοινώνει ότι προγραμματίζει την επομένη (21 Ιουλίου) μεγάλη συγκέντρωση στις 7 το βράδυ, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: