Πασατέμπος

Ιστορία για να… περνά η ώρα – Σχόλια και παρατηρήσεις στο athinaios@live.com

Αυτοί που δεν ψήφισαν τον… εαυτό τους! – Οι τελευταίοι των 7 τελευταίων εκλογών

Στην περίπτωση αυτή οι… έσχατοι δεν έσονται πρώτοι. Δεν υπάρχει περίπτωση  οι τελευταίοι των προηγούμενων εκλογών να γίνουν κυβέρνηση. Ο Βασίλης Λεβέντης που κάποτε ήταν μεταξύ των τελευταίων απλά κατάφερε να μπει στη Βουλή! Ψάξαμε να βρούμε τα κόμματα που έμειναν στην τελευταία  θέση των επτά πιο πρόσφατων αναμετρήσεων. Κι εκεί ανακαλύψαμε ότι υπήρχαν κόμματα που δεν είχαν ούτε ένα (αριθμός 1) οπαδό σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή δεν τα ψήφισε ούτε αυτός που έκανε την αίτηση και πλήρωσε το παράβολο της συμμετοχής!

Το έμβλημα της Αστικής Περιφερειακής Ανάπτυξης

Σεπτέμβριος 2015: Δόθηκε σκληρή μάχη για την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Την «έχασε» η  «Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ» για 109 ψήφους. Συγκέντρωσε 2.263 ψήφους έναντι 2.372 της «Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας».

Ιανουάριος 2015:  Το κόμμα λεγόταν (πάρτε ανάσα) «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Οχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑΕΚΕ)» με εκπρόσωπο τον Μιλτιάδη Τζαλαζίδη, ο οποίος πριν δοκιμάσει την  αυτόνομη κάθοδο στην πολιτική είχε «μετρήσει» τις δυνάμεις του με την ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου, την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και το ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα!. Παρά την ύπαρξη 25 λέξεων στον τίτλο του κόμματός του δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες. Συγκέντρωσε μία ψήφο σε όλη την Ελλάδα, στην Β’ Αθηνών! Εκεί άφησε πίσω το « Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας» του Ελ. Δανιηλίδη που δεν πήρε ψήφο, αλλά συγκέντρωσε τη… δύναμη πυρός του στο Κιλκίς όπου το ψήφισαν 76 εκλογείς.

Ιούνιος 2012: Κάποτε ο Ιπποκράτης Σαββούρας ήταν σύμβολο αντίστασης. Έπαιξε πολύ με τη μεταπολίτευση, εκλέχτηκε με τα… τσαρούχια με τη ΝΔ στις εκλογές του ’74, αργότερα βρέθηκαν κάποια όπλα στην κατοχή του, διαγράφηκε και τον πήρε η κάτω βόλτα. Πιο κάτω από τις 80 ψήφους που πήρε το κόμμα του «Κίνημα Εθνικής Αντίστασης» βρέθηκε μόνο ο Μιλτιάδης  Τζιραλίδης.

Ο Μιλτιάδης Τζιραλίδης που τουλάχιστον σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις δεν ψήφισε τον εαυτό του!

Μάιος 2012: Έγινε μεγάλη μάχη για την τελευταία θέση. Ο Δημοσθένης Βεργής με το κόμμα του «Έλληνες Οικολόγοι» έδωσαν μάχη με την «Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη». Τελικά ισοβάθμησαν στις 3 ψήφους ο καθένας σε όλη την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα αποτέλεσε «πλήγμα» για την «Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη» που έχασε μια ψήφο σε σχέση με τις εκλογές του 2009, δηλαδή έχασε το 25% των ψηφοφόρων της!

Οκτώβριος 2009: Η μεγάλη έκπληξη έγινε από την «Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη» η οποία δεν απειλήθηκε από κανένα. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού δεν πήρε ψήφο σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δημοσθένης Βεργής, παλαιότερα είχε πλούσια τηλεοπτική προβολή, αλλά όχι εξαιρετικές εκλογικές επιδόσεις

Σεπτέμβριος 2007: Και πάλι η «Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη» δεν πήρε ψήφο, αλλά ισοβάθμησε με το «Ν. Κόμμα Σωτηρίας – Χριστιανική Δημοκρατία». Τους συναγωνίστηκε, ανεπιτυχώς στη μάχη για την τελευταία θέση η «Δημοκρατική Παγκόσμια Ελλάς» με 10 ψήφους, οι 5 στην Α’ και οι υπόλοιπες στη Β’ Αθηνών.

Μάρτιος 2004: Η «Χριστοπιστία» παρά τις 95 ψήφους που είχε πανελλαδικά δεν κατάφερε να αποφύγει την τελευταία θέση. Είχε ψηφοφόρους σε 13 εκλογικές περιφέρειες και ισχυρότερη παρουσία στο Νομό Άρτας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: