Πασατέμπος

Ιστορία για να… περνά η ώρα – Σχόλια και παρατηρήσεις στο athinaios@live.com

Πίθηκοι από τη Βουλγαρία

Ο Δαρβίνος είχε δίκιο. Ο μακρινός πρόγονος του ανθρώπου ήταν ο πίθηκος. Κάποιοι από αυτούς εξελίχτηκαν κι έγιναν άνθρωποι. Κάποιοι άλλοι παρέμειναν πίθηκοι και η δυστυχέστερη μορφή είναι αυτοί που πήραν εξωτερικά χαρακτηριστικά ανθρώπου, αλλά το μυαλό τους έγινε μικρότερο κι απ’ αυτό των πιθήκων. Αν προσθέσουμε τώρα και το κόμπλεξ ότι δεν έγιναν άνθρωποι, ούτε παρέμειναν πίθηκοι, έχουμε μπροστά μας τον πραγματικό ρατσιστή.

Αν ακούσει κανείς τους πιθήκους αυτούς να αποδοκιμάζουν τους μαύρους ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας θα διαπιστώσει ότι η ομιλία τους είναι όντως…. πιθηκίσια. Όταν μαύρος Αγγλος ποδοσφαιριστής έπαιρνε τη μπάλα αυτοί φώναζαν.

Εδώ δημιουργήθηκε παρεξήγηση. Οι Αγγλοι νόμιζαν ότι οι πίθηκοι με την ανθρώπινη μορφή αποδοκίμαζαν τους μαύρους ποδοσφαιριστές τους. Λάθος. Ήταν πίθηκοι με ανθρώπινο πρόσωπο και τίποτε παραπάνω που φώναζαν για το μεγαλείο της Βουλγαρίας.

Το κακό είναι ότι και η ΟΥΕΦΑ πιστεύει την Αγγλική εκδοχή. Μερίδιο ευθύνης σε αυτό έχει και η Βουλγαρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία που δεν βγαίνει να πει την αλήθεια. Να παραδεχτεί δηλαδή ότι είναι πίθηκοι με ανθρώπινη μορφή. Ψελλίζει δικαιολογίες  για το παγκόσμιο φαινόμενο του ρατσισμού και δέχεται αδιαμαρτύρητα τις ποινές που της επιβάλλονται κατά καιρούς.

Κάποια στιγμή πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Πίθηκοι με ανθρώπινο πρόσωπο υπάρχουν παντού. Το λάθος το κάνουμε εμείς που τους θεωρούμε ανθρώπους και κρίνουμε ανάλογα τις πράξεις τους, ενώ μπορούμε να τους κλείσουμε σε ζωολογικούς κήπους μαζί με τους συγγενείς τους πιθήκους. Κι ίσως, τότε, διαπιστώσουμε ότι οι πραγματικοί πίθηκοι που είναι μιμητικά ζώα θα αποστρέφονται τους άλλους πιθήκους αυτούς με το ανθρώπινο πρόσωπο.

Στον αγωνιστικό τομέα οι Αγγλοι νίκησαν στη Σόφια με 6-0 τους Βούλγαρους. Κι αν μιλήσουμε ρατσιστικά μια ομάδα με άσπρους και μαύρους ποδοσφαιριστές είναι κατά έξι γκολ καλύτερη από μια ομάδα που έχει μόνο λευκούς!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 15/10/2019 by in Ρατσισμός and tagged , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: