Πασατέμπος

Ιστορία για να… περνά η ώρα – Σχόλια και παρατηρήσεις στο athinaios@live.com

Γιάννης Λοβέρδος, ο άνθρωπος που μας κάνει να γελάμε. Με την καρδιά μας.

Οτι δεν μπόρεσε να κάνει ο Γιώργος Οικονομίδης, ο Μίμης Τραϊφόρος, ο Χάρρυ Κλυνν, το πέτυχε ο Γιάννης Λοβέρδος. Κέρδισε με το σπαθί του, η μάλλον με τα βιντεό του μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και μπράβο του.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος των μίντια που δεν έγινε γνωστός μέσα από την εκπομπή του, αλλά από τα βιντεάκια της εκπομπής του που έδειχναν οι σατιρικές εκπομπές. Βλέπτε το κανάλι που στέγασε τις εκπομπές του, το Blue Sky δεν έχει άδεια πανελλαδικής εκπομπής και τη δροσιά της τηλεοπτικής του παρουσίας μπορούσαν να απολαμβάνουν μόνο οι τηλεθεατές της Αττικής!

Ήταν η αρχή μιας νέας πορείας αφού νωρίτερα δεν είχε καταφέρει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Τηλεοπτικά αποπειράθηκε στο ΜΕΓΚΑ να παρουσιάσει πρωινή εκπομπή. Τόσοι άνθρωποι είμαστε εκεί για χρόνια, ένας μόνο θυμήθηκε αυτή την τηλεοπτική του παρουσία που αποδείχτηκε εξαιρετικά βραχύβια

«Πιάσαμε τηλεθεάσεις με νούμερα που εάν ήταν στην Αλάσκα θα είχε εξαφανιστεί κάθε μορφή ζωής» μου είπε ένας φίλος από το κανάλι που κρατά αρχείο.

Ένας άλλος που παρακολυθεί τα του τύπου με πληροφόρησε ότι στη «Βραδυνή» τον αποκαλούν «κατσαρίδα». Αν και τέως διευθυντής αντέχει τις εναλλαγές στην ηγετική πυραμίδα επειδή τον συμπαθούσε ο πατέρας του εκδότη. Ηεφημερίδα πάντως επί των ημερών του δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το φράγμα των 500 φύλλων. Μια παρατήρηση του φίλου με χάλασε. «Εχει ανάγκη τα δυό χιλιάρικα του Μήτση μπροστά στην αποζημίωση που παίρνει ως βουλευτής». Προφανώς και ναι. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις ανάγκες του καθενός.

Ο Γιάννης Λοβέρδος δεν είναι ένας απλός δημοσιογράφος. Είναι ένας άνθρωπος που κάνει ευτυχισμένους τους γύρω του. Η προσποιητή αφέλεια, οι εθνοπατριωτικές κορώνες, το άτσαλο γλίψιμο μας παραπέμπουν σε μια αλλη τηλεοπτική μορφή, τον Σουρμπούτη από το «Πέτα τη φριτέζα» κι αυτή τη συνταγή τη διατηρεί κι ως βουλευτής.

Ευτυχώς. Μπορεί χάνοντας αρκετά κιλά να έχασε το «ειδικό βάρος» που είχε κάποτε, αλλά δεν πρέπει να απαρνηθεί το παρελθόν του, αφού αυτό τον οδήγησε τόσο ψηλά.

Για όσους έχασαν… τεύχη απολαύστε τον διάλογο που είχαμε στο Twitter

Σχολιάστε

Information

This entry was posted on 09/10/2019 by in ΣΗΜΕΡΑ and tagged , , , .

Πλοήγηση