Πασατέμπος

Ιστορία για να… περνά η ώρα – Σχόλια και παρατηρήσεις στο athinaios@live.com

Αλίκη, Τζένη, Πίπης Μαρκεζίνης και Πολυτεχνείο

Τη μέρα που οι φοιτητές συγκεντρώνονταν στο Πολυτεχνείο, το 1973 οι ηθοποιοί έκαναν επίσκεψη σε έναν εν δυνάμει συνάδελφό τους. Ο Σπύρος Μαρκεζίνης, η μαριονέτα της χούντας του Παπαδόπουλου υποδυόταν τον Πρωθυπουργό. Ήταν το αποθυμένο του. Ο ρόλος της ζωής του.

Όπως όλα τα ωραία πράγματα, έτσι κι η πρωθυπουργία Μαρκεζίνη κράτησε λίγο. Γκρεμίστηκε μαζί με τα όνειρα του Παπαδόπουλου για δήθεν εκδημοκρατισμό του καθεστώτος. Εριξε το… τυράκι, αλλά δεν τσίμπησαν οι παλιοί πολιτικοί. Ούτε η ΕΡΕ (Κανελλόπουλος), ούτε η Ενωση Κέντρου (Μαύρος) επικρότησαν τον Μαρκεζινικό εκδημοκρατισμό. Στην αγωνία του ο Πίπης, όπως ήταν γνωστός ο Πρωθυπουργός, άρχισε να δέχεται επαγγελματικά σωματεία και να υπόσχεται επίλυση των προβλημάτων τους. Στις 13 του μήνα ήταν η σειρά των ηθοποιών να τον επισκεφθούν.

Κι ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τις δύο δημοφιλέστερες σταρ της εποχής. Την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη. Από τους τρεις ο μόνος χαρούμενος είναι ο… Πίπης!

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της Απογευματινής

Ο Ηλίας Σκουλάς, στην Απογευματινή, την επόμενη μέρα εμπενύστηκε ένα εξαιρετικό σκίτσο.

Ο Πίπης με την Αλίκη και την Τζένη είναι μέρος μιας ευρύτερης εικόνας. Η πλήρης φωτογραφία δημοσιεύθηκε στη χουντική εφημερίδα «Τα Σημερινά», απογευματινή έκδοση του «Ελεύθερου Κόσμου» του Σάββα Κωνσταντόπουλου.

Σχολιάστε